Frank Vanaudenaerde is bachelor in de sociale wetenschappen en master in de toegepaste economische wetenschappen (KUL).

Op zijn dertigste nam hij een familiaal productiebedrijf over (Western Diamond Tools nv te Diksmuide). Enkele jaren later volgde de overname een branchegenoot, Diamy bv in Nederland. Dit was de start van een internationale expansie in Europa.

In 1998 werden de bedrijven verkocht aan hun grootste klant, de multinationale groep Illinois Tools works (www.ITW.com )
Frank bleef in dienst van ITW tot 2009 en vervulde er verschillende managementfuncties in verschillende Europese landen.
Vanaf 2005 werd hij er als Business Development Manager tevens verantwoordelijk voor acquisities en reorganisaties voor ITW Europe.
Sinds 2009 is hij als zelfstandig consultant actief.
Zijn gedegen kennis, ervaring en visie wenst hij als onafhankelijk consultant ter beschikking te stellen, zowel van startende ondernemers als gevestigde ondernemingen in de diverse stadia van hun ontwikkeling. Een bijzondere aandacht gaat hierbij naar de begeleiding van familiale bedrijven bij een generatiewissel of bedrijfsoverdracht.
Hij is lid van de raad van bestuur van Belgische bedrijven.
Hij wil Vamat Consulting bewust klein en onafhankelijk houden, maar daarnaast samenwerken met een netwerk van gespecialiseerde partners / consultants die in verschillende vakgebieden de nodige kennis, ervaring en kapaciteit kunnen aanbieden daar waar dit nodig is.